واتراستاپ :
واتراستاپ بتن پارس بر پایه مواد خام پلی ونیل کلراید (P.V.C) درجه یک تهیه گردیده است . واتراستاپ بتن پارس به دلیل انعطاف پذیری و الاستیسیته بالا در ساخت پروژههای صنایع آب و فاضلاب، سدها، استخرها و کانال ها با هدف جلوگیری از نشت و عبور آب از درزهای اجرایی و انبساطی و مقاطع قطع بتنریزی طراحی شده که بسته به نوع مقطع مورد کاربرد و شدت فشار سیال شکل آن تغییر می کند.
واتر استاپ بتن پارس با استانداردهای ذیل مطابقت دارد :
ASTM D412-989, ASTM D2240-05
ASTM D570-98, ASTM D624
ASTM D638-03, ASTM D572-93
DIN 53504, ASTM D747-02
CRD-C573, CRD-C570, CRD-C572
ASTM D297, ASTM D746
خواص واثرات:
۱- انعطاف پذیری زیاد .
۲- درگیری کافی با بتن .
۳- تنوع سایز و اشکال ظاهری .
۴- مقاوم در برابر محیط قلیایی بتن .
۵- کارایی آن با عمر بتن برابری دارد .
۶- مقاومت کششی زیاد در جهت طولی و عرضی .
موارد کاربرد:
۱- سازههای هیدرولیکی .
۲- انواع سازه های آبی بتنی .
۳- جلوگیری از عبور آب در درزهای اجرایی و انبساطی .
۴- رفع نشت سازه های پایین تر از سطح آبهای زیر زمینی .
انتخاب نوع و سایز :
واتراستاپهای C.V.P در انواع تخت، حفره دار و کفی تولید می گردند.که نوع تخت برای درزهای اجرایی و قطع بتن(E)ونوع حفره داربرای درزهای انبساطی وژوئنها(O)و نوع کفی(F) برای آب بندی درزهای انبساطی و اجرایی کف سازه مورد استفاده قرارمی گیرند.
معمولاً عرض واتر استاپ با ضخامت مقطع نصب میبایست برابر باشد و بسته به ارتفاع و حجم سیال و فشار وارده به مقاطع قرارگیری ، شکل ظاهری واتر استاپ مشخص خواهد شد که برای ارتفاع های کم واتراستاپهای با ضخامت کم و برای ارتفاع های زیاد و فشار بالا واتراستاپهای ضخیم و دو سر دمبلی استفاده می گردند.
روش نصب :
واتراستاپ های تخت (E) در محل های پیش بینی شده قطع بتن می بایست مورد استفاده قرار بگیرند که نیمی از عرض آن در بتن قدیم و نیمه دیگر در بتن جدید قرار خواهد گرفت .
واتر استاپ های حفره دار (O) در محل های پیش بینی شده درزهای انبساط و ژوئن ها باید به فرمی قرار بگیرند که حفره واتراستاپ پس از بتن ریزی مقطع اول و دوم کاملا در محل درز قرار گرفته تا در زمان انبساط و انقباض سازه تنش های وارده را به خوبی کنترل نماید.
برای ثابت نمودن واتراستاپ در مقاطع از گیرههای واتراستاپ استفاده شود و هرگز برای ثابتسازی نوار واتراستاپ آن را سوراخ نفرمایید زیرا به جهت تغییر تنش در محل سوراخ و فشار بتن هنگام عملیات بتن ریزی، واتراستاپ دچار پارگی می گردد .
گیره واتراستاپ در هر متر طول واتراستاپ به تعداد حداقل ۴ عدد و به صورت زیگزاگ به مقاطع بالا و پایین نوار متصل گردد و نهایتاً با استفاده از سیم آرماتوربندی، آرماتورها را به گیره ببندیم.
نحوه اتصال دو قطعه واتراستاپ :
اتصالات دو سر واتراستاپ قاعدتاً بصورت دو راه، سه راه و چهار راه و نیز به صورت عمودی و افقی قابل اتصال میباشند. استفاده از این اتصالات ضمن این که ضریب اطمینان برای آببندی را بالا برده، جوش دادن دوسر واتراستاپ رانیز به خوبی انجام میدهد برای اتصال دوسرواتراستاپ به دوصورت میتوان عمل کرد:
– به کمک دستگاه هویه دو سر واتراستاپ را گرم کرده تا به حالت مذاب درآید سپس دوسر واتراستاپ را بر روی یکدیگر قرار میدهیم تا اتصال انجام شود که پس از سرد شدن به صورت یکپارچه درمیآید.
-به وسیله چسبهای صنعتی که برای اتصال PVC نرم مناسب میباشد اتصال دو سر واتراستاپ صورت میگیرد، بدین ترتیب که تقریباً ۳۰ سانتیمتر از دو سر واتراستاپ به صورت اورلب بر روی هم قرار داده ومیان آنها را از چسب مورد نظر آغشته کرده وتحت فشار قرارمی دهند تا کاملاً به یکدیگر بچسبند .
مشخصات فیزیکی وشیمیایی :
نوع: C.V.P
رنگ : نارنجی
وزن مخصوص: ۱٫۳ گرم بر سانتی متر مکعب
درصد ازدیاد طول در جهت طولی: حداقل ۳۷۵ %
مقاومت کششی در جهت طولی: ۱۴ مگا پاسکال
درصد ازدیاد طول در جهت عرضی: حداقل ۳۷۰ %
مقاومت کششی در جهت عرضی: ۱۳٫۵ مگا پاسکال
دمای ذوب: ۳۸۰ درجه سانتی گراد
سختی: ۷۰ Shore A
نقطه انجماد: ۴۰- درجه سانتی گراد
ملاحظات:
نحوه نگهداری :
یک سال دور از تابش مستقیم وطولانی نورخورشید و در دمای ۵تا۳۵ درجه سانتیگراد قابل نگهداری می باشد.
نوع بسته بندی :
رول ۲۵ متری